II Szprotawski Kongres Kobiet

25 października 2020 odbędzie się II Szprotawski Kongres Kobiet. Będziemy kontynuować tematykę zdrowia psychicznego/ emocjonalnego. W tym roku chcemy Was szczególnie wesprzeć w radzeniu sobie ze skutkami pandemii. Zaproponujemy udział w warsztatach, podczas których dowiecie się, jak lepiej radzić sobie z lękiem, stresem, smutkiem. Przedstawimy metody relaksacji. Będzie kreatywnie!
Warsztaty z mediacji i oczywiście wybory Szprotawianki Roku🏆

Wszystko to dzięki m.in: zaangażowaniu zespołu kobiet Projektu Kobieta Świadoma i Szczęśliwa, wsparciu Fundacji Spełnienie, wsparciu finansowemu Fundacji „Porozumienie Wzgórz Dalkowskich” i Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce (Konkurs “Działaj Lokalnie”).

Wybory “Szprotawianki Roku 2020”

Organizatorem Konkursu „SZPROTAWIANKA ROKU” jest „Kobieta Świadoma i Szczęśliwa” działająca w ramach programu Działaj Lokalnie/ Wzgórza Dalkowskie, Fundacja Spełnienie, Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Oddział Gminny w Szprotawie, działające w porozumieniu z Burmistrzem Szprotawy. Celem konkursu jest wyróżnienie aktywnych kobiet – mieszkanek Gminy Szprotawa, które odnoszą sukcesy w danej dziedzinie, biorą czynny udział w życiu lokalnej społeczności, inspirują innych i stanowią wzór do naśladowania.

Konkurs skierowany jest do mieszkanek Gminy Szprotawa w wieku od 18 lat – bez górnego limitu wieku, zameldowanych na stałe lub zamieszkujących na stałe na terenie Gminy Szprotawa.

ARTE Ferie

Zgłoszenia pod nr tel: 882 921 597 oraz e-mail: spelnieniefundacja@gmail.com
Wesołych Świąt

Marzeń o które warto walczyć. Radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć. Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku

Mural Historyczny dla Szprotawy

Serdecznie zapraszamy mieszkańców Szprotawy, do wzięcia udziału w grach i zabawach, dnia 15.09.2019 od godz 16:00, które odbędą się podczas finału malowania historycznego muralu przez mieszkańców i wolontariuszy Fundacji Spełnienie w miejskim parku od ul. Kochanowskiego ( kierunek basen miejski).

Podczas 3-dniowego malowania muralu zostaną przeprowadzone warsztaty pod okiem Dariusza Paczkowskiego z Fundacji Klamra. Działania w ramach projektu “zaSZTUKAJ” – Dom Kultury + Inicjatywy Lokalne 2019, zrealizowany prze Fundację Spełnienie we współpracy ze Szprotawskim Domem Kultury oraz Zakładami Usługowymi Zachód Sp. z o.o. Dofinansowano ze Środków Narodowego Centrum Kultury w ramach programu Dom Kultury + Inicjatywy Lokalne 2019.

Mural dla Szprotawy

EnglishGermanFrenchCzechPolish