Pomoc potrzebna

Fundacja Spełnienie wspólnie z Parafią Greckokatolicką p. w. Przemienienia Pańskiego w Szprotawie prowadzą zbiórkę dla obywateli Ukrainy, ul. Koszarowa 13, Szprotawa.

Na chwilę obecną koniec przyjmowania odzieży, to co nadal potrzebne:

Żywność, suchy prowiant środki czystości szczoteczki do zębów, grzebienie leki p.bólowe, p.zapalne, p/wirusowe, na gardło zastrzyki, igły, opatrunki, bandaże, plastry zapalniczki, baterie, zapałki, przeciery dla dzieci środki odkażające nowa i ciepła bielizna, skarpety termosy, kubki termiczne śpiwory, karimaty.

W późniejszym czasie będą kolejne informacje.

Nowe zasady ruchu drogowego

1 czerwca tego roku, weszły w życie nowe zasady ruchu drogowego. Dotyczą one także pieszych, którzy nie mogą już używać telefonów komórkowych na przejściach.

W Szprotawie, na niektórych przejściach dla pieszych, pojawiły się napisy przypominające pieszym o tym aby w trakcie wejścia na pasy wyłączali oni telefony „Przejście offline”. Napisy, za zgodą Pana Burmistrza Mirosława Gąsika wykonali wolontariusze Fundacji Spełnienie, których akcję wsparły szprotawskie firmy „ DRECON” oraz Zakłady Usługowe Zachód. Fundacja planuje, w przyszłości przeprowadzić akcję po raz drugi, tak aby napisy pojawiły się również w innych miejscach Szprotawy.

Wolontariat do pracy z dziećmi i młodzieżą

Masz minimum 18 lat? Ukończyłe/aś szkołę średnią? Lubisz dzieciaki, zabawę, a odpowiedzialność to Twoje drugie imię? Lubisz podróże i wycieczki ?
Zgłoś się do nas na wolontariat do pracy z dziećmi i młodzieżą 🙂
Więcej informacji o tym czym jest wolontariat znajdziesz tutaj.
Email: info@fundacja-spelnienie.pl
Kolonia z Fundacją Spełnienie 2021

• W terminie:  31.07-10.08.2021
  • Zakwaterowanie Ośrodek kolonijny Drzewiarz w Dźwirzynie, zejście na plażę 150m
  • Do dyspozycji: Place zabaw, boiska, świetlica z TV.
  • Grupa wiekowa:  7-17 lat.
  • Cena:  1450zł za osobę.

Informacje pod numerem tel. 604 941 957 email: edyta.czeczkova@fundacja-spelnienie.pl